Fresh 48

July 16, 2018

Sinds dag één fotografeer ik enorm graag baby's. Waarom? Ze zijn zo puur en onvoorspelbaar. Elke keer is een newbornsessie anders, want vooraf weet ik nooit hoe de locatie er zal uitzien, of er veel licht zal zijn, of de baby het wel leuk zal vinden, ... Dit brengt ook altijd de nodige stress met zich mee. Maar vanaf het moment dat ik mijn rugzak uit de kofferbak van mijn auto haal, valt alle spanning van mijn schouders en heb ik enorm zin om eraan te beginnen.

 

Maar soms wil je al eens iets nieuws proberen. Zo zag ik al bij heel wat buitenlandse fotografen een concept dat we hier nog niet echt kennen: "Fresh 48". Je boekt op voorhand een fotograaf die binnen de 48 uur foto's komt maken van jouw kersverse baby. Dat leek mij zo tof, dat ik het ook eens wou proberen. En proefkonijn was Ine Brands van Studio Lala. Een geweldig toffe madam die ik leerde kennen tijdens onze zwangerschapssessie in mei.

 

En zo trok ik zondagmorgen richting Hasselt om kleine Jerom te ontmoeten. WAT EEN SCHATJE! Oh my god, ik smolt vanaf het eerste moment dat ik hem zag! Ik had op voorhand wel wat inspiratie gezocht, maar ik had me voorgenomen om puur op mijn gevoel te fotograferen. 

 

Wat ik vooral met een "Fresh 48" fotosessie wil maken, zijn herinneringen die je misschien over de eerste uren vergeet. Er komt zoveel op je af waardoor je niet alles kan onthouden. Ik wil jullie iets geven waar je achteraf naar kan blijven kijken en waarbij je telkens terug dat warme gevoel van krijgt.

 

Omdat ik het moeilijk vind om het verschil tussen een Fresh 48 en een Lifestyle Newborn fotosessie uit te leggen, heb ik hieronder een kleine vergelijking gemaakt. Ik hoop dat dit voor jullie ook duidelijk is :-)

 

Fresh 48  

- Locatie: ziekenhuis

- Binnen de eerste 48u

- Detailfoto's navelstrengklem, naambandje, ...

- Max. 1 uur
- Jullie baby staat centraal tijdens de fotosessie

 

Lifestyle Newborn

- Locatie: bij je thuis

- Binnen de twee weken
- Spontane beelden uit het leven gegrepen
- Duur afhankelijk van het tempo van jullie baby (1u - 1,5u gemiddeld)

- Het gezin staat centraal tijdens de fotosessie

 

Gelijkenissen: puur en spontaan

 

Nu kan ik jullie al wat resultaten laten zien en ik moet eerlijk toegeven dat ik er zelf enorm trots op ben. Enjoy!

 

 

 

Please reload

Recent Posts

July 31, 2018

July 16, 2018

Please reload

Stay Up-To-Date with New Posts

Search By Tags

Please reload